субота, 14. март 2015.

Ah ta ljubav — 11. prosinca 2014. 11:27

Što žene mogu naučiti od muškaraca

1

Svi jako dobro znamo da su žene i muškarci, globalno gledajući, dva potpuno drugačija svijeta. Što god mislili jedni o drugima i žene i muškarci imaju dobrih i loših osobina, tako da definitivno možemo nešto naučiti jedni od drugih.

A što to žene mogu naučiti od muškaraca?
1. Jasno reći što misle
Žene vrlo često jasno ne izražavaju ono što misle. Bez obzira o kakvoj se situaciji radi muškarci puno lakše iznose ono što im je u glavi i ne okolišaju. Ponekada to rade i bez takta pa mogu šokirati sugovornika, ali i u takvim situacijama barem je sasvim jasno što misle. Oni ne drže fige u džepu, što u konačnici olakšava komunikaciju. Kod njih nema dvosmislenih riječi, NE doista znači NE, a DA je DA.
Žene govore u rukavicama, a onda kada ih muškarci krivo shvate budu iznenađene. Bilo bi super da nauče biti direktnije i jasnije. Ako uz to zadrže svoj duboki smisao za suosjećanje i nađu prave riječi biti će kraljice komunikacije.
2. Preuzeti više rizika
Muškarci puno više riskiraju nego žene, njih rizik privlači i puno manje brinu oko svega. Žene su više obiteljski usmjerene, što ih prirodno čini opreznijim od muškaraca.
Ne kažemo da se žene trebaju otići kockati, ali igrati samo na sigurno nije uvijek najbolja opcija. Bez malo rizika teško da se može napredovati. Ponekada se treba odmaknuti od svojih strahova, prihvatiti veći izazov na poslu i odbaciti zabrinutost za budućnost.
3. Naučiti kako dobiti ono što žele
Dok se žene često ustručavaju pitati za višu plaću ili staviti svoje potrebe ispred drugih, muškarci o tome neće razmišljati dvaput. Oni imaju tendenciju vjerovati da su zaslužili ono što oni žele. Ako im se to ne ponudi, oni će to bez srama zatražiti i uzeti.
Žene su više usredotočene na druge i sebe stavljaju u drugi plan. Koliko je god to dobro, trebaju se ipak kada je potrebno zauzeti i usuditi tražiti za sebe. Tako svojim voljenima mogu dati šanse da se više brinu, a samim time će pojačati zajedništvo.
4. Lakše se nositi s emocijama
Kad žene dijele emocije, atmosfera je smrtno ozbiljna. Muškarci, s druge strane, žele zaboraviti na emocije gotovo isti tren čim su ih izrazili. Oni će emocionalne situacije učiniti koliko god mogu manje ozbiljnijima.
Emocije koliko god su snažne nisu toliko pouzdane da bi se baš tako jako poistovjetili s njima. Žene su sklonije dramatiziranju, a to vrlo često nije realno i takva situacija neće donijeti ništa dobro. Tu treba doista učiti od muškaraca. Žene ne smiju dozvoliti emocijama da ih obuzmu u potpunosti, treba malo ostaviti prostora i za razum. Takvim se pristupom  puno realnije može sagledati cijela situacija.
5. Naučiti reći ne
Reći “ne” može biti jedna od najtežih stvari koje žene trebaju naučiti. Žene se često osjećaju loše kada moraju nešto odbiti, jer one, kako smo već naglasili, jako brinu o tome kako se drugi osjećaju. No, znati reći ne jednako je tako važno i često jedini ispravni odgovor.
Žene koje ne znaju reći “ne”, dopuštaju da drugi iskorištavaju njihovu slabost, a one se tada često osjećaju kao žrtve. Muškarci nemaju problem s tim, oni bez problema mogu nešto odbiti i da se pri tome ne osjećaju loše.
Žene, moraju početi učiti reći “ne”, najbolje je krenuti sa sitnicama. Moraju shvatiti da tuđe razočarenje nije njihova odgovornost, kada to otkriju shvatiti će da je riječ “ne” vrlo moćno oružje.
Drage žene, pa krenimo naprijed, naučimo što treba i postanimo još bolje!

Facebook komentari

Нема коментара:

Постави коментар