субота, 14. март 2015.

Zaokupljenost ljubavlju

 0
“Svatko želi biti voljen bezuzročnom vječnom ljubavlju, ljubavlju koja je iznad ljepote, inteligencije ili neke druge površne osobine. Želimo biti voljeni jednostavno zato što jesmo.
U isto vrijeme, svatko od nas ima prirodnu, urođenu sklonost za dijeljenjem ljubavi s drugima. Ova se velika zaokupljenost ljubavlju pojavljuje zbog toga što smo mi zapravo vječna ljubavna bića čije su duše ispunjene znanjem i blaženstvom.
U ovom smo fizičkom utjelovljenju privremeno prekriveni materijalnom energijom, ali naša je urođena priroda božanska i mi uvijek tragamo za blaženom ljubavlju duhovnog kraljevstva u kojem leži naše potpuno ispunjenje.”
- HH Bhakti Tirtha Swami

O AUTORU

Bhakti Tirtha Swami
Bhakti Tirtha Swami (1950 – 2005), duhovni učitelj, diplomirani student psihologije i politike na Princetonu, autor serijala knjiga Duhovni Ratnik, Prosjak, Vodič za doba više svjesnosti, Osvrti na vedska učenja, stručnjak za međunarodne odnose i rješavanje sukoba, duhovni savjetnik mnogih visokih članova Ujedinjenih naroda i svjetskih vođa. Bio je predsjednik studentskog odbora na Princetone Sveučilištu te predsjednik Koalicije trećeg svijeta. U zapadnoj Africi je okrunjen kao tradicionalan vladar, a u SAD-u je bio osnivač i ravnatelj Instituta za primijenjenu duhovnu tehnologiju. Bio je član je Instituta za noetičke znanosti, Centra za informacije obrane, Saveza Ujedinjenih naroda za Ameriku, Zaklade Nacionalnog mirovnog instituta, Društva za budućnost svijeta te Globalnog foruma duhovnih i parlamentarnih vođa.

Нема коментара:

Постави коментар