SVIJET POD LUPOM

Plivanje s dupinima: Životno iskustvo bez premca!

Tourism On The Edge
Prevela i uredila: Ljubica Šaran
Matrix World
Zbog svoje velike radoznalosti, ljudi su gotovo uvijek spremni preći preko imaginarnih granica na svojim putovanjima kako bi riješili misterije koje ih privlače.
Sve to rade da bi; vidjeli neobične stvari, doživjeli predivne i nezaboravne trenutke.
Voda je vitalna za naše postojanje, vodeni i morski svijet je prepun raznovrsnih vrsta životnija i biljaka.
U moru možemo pronaći prijatelje koji nas mogu naučiti kako uživati u plivanju i kako imati osmijeh na licu sa svakim načinjenim udahom.
Dupini imaju univerzalnu prepoznatljivost, simboliziraju slobodu, radost, gracioznost i važnost, ovi predivni morski sisavci su uspjeli obradovati i razveseliti mnoge ljude diljem svijeta.
S dupinima možete plivati po različitim delfinarijima ili u oceanima i morima u zavisnosti od vrste programa koje vam najviše paše.
U proteklim je godinama, puno zemalja širom svijeta stvorilo specijalne ponude plivanja s dupinima. Neke od njih su; Meksiko, SAD, Jamajka, Australija, Novi Zeland i Izrael.
U Europi s dupinima možete plivati u; Portugalu, Škotskoj, Kanarskom Otočju, Francuskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Walesu, Irskoj i Norveškoj, sve te zemlje imaju različite programe plivanja s dupinima.
Komentar Matrix Worlda:
Dupini su oduvijek imali magičan učinak na ljude, još u staroj grčkoj postojale su priče o tome kako su dupini spašavali nastradale moreplovce, u Karibima je zabilježen slučaj gdje su mali pjegavi karipski dupini spašavali plivače od napada morskih pasa.
U SAD-u i Izraelu postoje institucije u kojima se djeca s različitim bolestima i poremećajima, naročito s autizmom rekreiraju s dupinima i takvi programi imaju nevjerojatan učinak na djecu.
Sonar koji dupini imaju je toliko precizan da su supini u stanju skenirati nerođeno dijete u tijelu žene ili su u stanju pronaći tumorno tkivo i rak na ljudima. Čak postoje i tertmani za rađanje u bazenima s dupinima, zbog svoje pojave i glasanja dupini omogućavaju puno manje stresa, traume i boli za mamu i bebu.
Trudnice su čak plivale u moru s “divljim” dupinima oko Havaja, ove predivne životinje su za trenutak opkolile buduće mame i pratili su ih dok god su bile u moru.
Ove nevjerojatne životinje su toliko inteligentne da bi ih trebali zaštititi zakonom, ne samo Jadranske dobre dupine, već sve vrste sličnih sisavaca, uključujući pliskavice, narvale, ulješure, kitove orke i roze riječne dupine iz Amazonije.
Slični tekstovi: