петак, 18. септембар 2015.

Daily Pop Up


Warning: fopen() [function.fopen]: Filename cannot be empty in /home/samoisce/public_html/modules/mod_jq-dailypop/mod_jq-dailypop.php on line 99

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/samoisce/public_html/modules/mod_jq-dailypop/mod_jq-dailypop.php on line 100
Home

Ljudsko biće

Šta u stvari ljudsko biće predstavlja i kako funkcioniše?


Ljudsko je biće vrlo kompleksan dinamični sitem u kojem sinergično deluju bilioni ćelija.

Sfere ljudskog bića su telo, duša i duh.

Pod ćelijom kao osnovnom jedinicom ljudskog bića ne podrazumevamo samo materijalne ćelije, odnosno ćelije koje grade telo. Postoje i ćelije duše i ćelije duha.

Ćelije duha su osnova građe ćelija duše.
Ćelije duše su osnova građe ćelija tela.
Tako su u stvari, ćelije duha osnova građe i tela.


Svaka je ćelija svet za sebe, koji funkcioniše efikasno i svsishodno, nesebično u službi celine.  Svaka ćelija je u svakom trenutku spremna da se žrtvuje za celinu.
O funkcionisanja tela vrlo mnogo znamo, ali moramo priznati da je naše znanje i razumevanje vrlo ograničeno i nepotpuno, što znači da je neuporedivo veća sfera nepoznatog i nejasnog.
O funkcionisanju duše i duha naša su znanja vrlo oskudna, nejasna i nepotpuna.

Ljudsko biće postoji kao sinergična celina. Svaka sfera, svaka komponenta i svaka ćelija postoje u svrhovitoj međuzavisnosti. Sfere se međusobno prožimaju.

Svako ljudsko biće je jedinstveno i neponovljivo, predstavlja univerzum za sebe, koji poseduje neograničene mogućnosti i potencijale.

Višemilenijumske tekovine tradicija, teorija i prakse čovečanstva nesumljivo su pokazale da čovek može da kontroliše sebe i da kreira svoju realnost.

Čovek je demijurg svoje stvarnosti.

Ljudsko biće postoji i može opstati jedino kao harmonizirana sinergična celina.
Duh jeste esencijalna osnova i sadržan je u svakoj ćeliji bića. Telo i duša su tako modaliteti ispoljavanja duha u stvarnosti. Međutim, u sinergičnoj celini koju nazivano ljudsko biće, sve sfere i svi sastavni delovi su jednako važni i značajni. 

Telo je građa bića, odnosno njegov prostor. Njegove osnovna funkcija je metabolizam, odnosno transfer materije i energije. Telo postoji i funkcioniše kao organizam u kome svi delovi i sistemi sinergično deluju u harmoničnoj međuzavisnosti. Funkcionisanje tela onogućava duša, a duh omogućava i održava dvojstvo i prožima trojstvo ljudskog bića.

Duša je životni dah bića, odnosno njegovo vreme. Njena odlika je fiziologija organizma. U sferi duše spadaju i emocije. Duša pokreće i održava metabolizam i tako omogućava stvaranje energije neophodne za promene, odnosno stvaranje. Tako duša omogućava funkcionisanje organizma i uopšte ljudskog bića u celini.

Duh je esencija ljudskog bića, odnosno njegova gravitacija, kreativna sila koја omogućava njegovo postojanje kao zasebni entitet u svetu.

Ljudsko biće postoji u harmoničnoj i sinergičnoj međuzavisnosti sa spoljašnjim svetom (univerzumom) u kome egzistira kao posebni entitet.
Narušenje te harmonične međuzavisnosti predstavlja osnovu za funkcionalna narušavanja unutar bića, koja se u stvari u daljem svom progresu ispoljavaju na telesnoj osnovi kao bolest organizma.

Čovek je samosvesno, savesno i kreativno biće.
To je njegova suština i smisao. To su imanentno duhovne odlike. Međutim, bez postojanja i harmoničnog delovanja tela i duše, ljudsko se biće ne može praktično ispoljiti i ostvariti. Bez toga ne može realizovati stvaranje, što je smisao postojanja ljudskog bića.

Više o našim teorijskim postavkama, možete saznati u našim knjigama  i našim praktičnim programima duhovnog razvoja.

Teorijska osnova za naše teoriske postavke o ljudskom biću prestavlja naša
„Teorija o ljudskom biću kroz njegove sfere ispoljavanja - telo, duša i duh“, koja je proizašla iz naše fundamentalne
„Teorije o duhu“.
Naše teorije kao i praktični rezultati su razrađeni u našim knjigama "Dodir duha", "Ljudsko biće" i "Re-Genesis", kao i studijama i kometarima, koji će biti prezentirani javnosti.


Poslednje ažurirano (četvrtak, 14 maj 2015 23:53)

Нема коментара:

Постави коментар