петак, 18. септембар 2015.

 0  920  4
 

vesti -> Lifestyle -> Bez teoretisanja do lige uspešnih: Vodič korak po korak
24.09.2013 16:29 Beograd

Bez teoretisanja do lige uspešnih: Vodič korak po korak


Ako ste još uvek u potrazi za motivacijom, ovo nije tekst za vas. Ove praktične savete mora da usvoji svako koga do uspeha deli akcija i, naravno, navike.
Upravo je ovo priča o navikama koje morate da steknete ako biste u ligu uspešnih. Zašto biste, uostalom, tražili nove formule koje vode do vaših ciljeva kada formule već postoje i odlično su se pokazale u praksi.
Navika broj jedan, oko koje su se složili svi ugledni biznismeni koji služe za primer da je sve moguće, je da uspeh nikada ne opisujete novcem. Ako je ceo trud samo zbog novca, nikada vam neće biti dosta i uvek ćete biti nezadovoljni i neispunjeni. Vaš uspeh mora biti osvetljen srećom. To je krajnji cilj.
Čitajte i ne prestajte da čitate. Beletristika ili stručna literatura, šta god, samo čitajte kako biste razvijali svoje ideje i kreativnost. Koliko dnevno? Bar pola sata.
Svakog dana ustanite u isto vreme.
Uvek završavajte sve što se upisali u svoju listu ’uraditi’. Nekada je to neizvodljivo zbog ’viših sila’, ali stavke koje ne uspete da realizujete u planiranom danu, prebacite u naredni, pa u naredni sve dok ne zavšite planirano.
Ta lista ’uraditi’ mora da ima dve stavke koje su vam veoma važne i potrudite se da na njih prvo prionete. Na onim manje važnim zadacima radite posle.
Svako uspešan će vam otkriti tajnu da vodi dva dnevnika sa beleškama – jedan, gde upisuje planove, rasporede, taktiku, zadatke, poslove i drugi, sa zapisanim mislima, idejama velikim i malim, ciljevima. Opravdanje? Samo zapisana ideja može postati dodirljivi deo stvarnosti.
Radite u kontinuitetu sat i po. Danas se pod radom podrazumeva i praćenje dešavanja na društvenim mrežama, telefoniranje, ćaskanje sa kolegama. Poenta je da treba da steknete naviku da sat i po provedete u konstruktivnom radu bez prekidanja, nakon čega možete na pauzu. Ovo je odličan način za sticanje ’radne kondicije’.
Kada koristite pauzu, osmislite je tako da vam vrati onaj jutarnji puls, onu jutarnju pažnju i budnost. Šetnja može biti rešenje ili meditacija, ko voli.
Ustajte iz kreveta svakog dana (što znači SVAKOG dana, ne RADNOG dana) pre 6. Pred vama je tako duži dan, pa i veći broj mogućnosti.
Porodica mora biti ispred posla. Posla nema bez porodice (poslušajte iskusnije i ne testirajte).
Koristite bele table, hamere šta god vidljivo i veliko gde možete da zapisujete sve što planirate i želite. Odlična tehnika.
Steknite naviku da sa drugima često razgovarate o svojim željama i ciljevima. Svakako se pre obraćajte ljudima koji su vam slični i koji možda sa vama dele vaše ideje i vizije.
Okružite se uspešnim ljudima bez obzira čime se bave. Dišite u uspešnom okruženju i uspeh ćete i živeti.
Zdravo telotraži vašu pažnju. Dobro promislite šta ćete doručkovati ili ručati, ne jedite šta stignete čisto da se zasitite. A, kad smo kod rekreacije, tu nema pregovora – bar možete u šetnju svakog dana po pola sata.
Trošite novac na ono što će vam pomoći da budete bolji i uspešni. Treba da imate skup auto i sat ručne izrade, ali bolje taj novac uložite u sebe, u obrazovanje, u svoj biznis. Doći će vreme za samopromociju kroz auto ili nakit.
Žrtvujte. Možda svuči surovo, ali bolje je da svoje vreme posvetite svemu što će vam doneti uspeh, nego onome što volite, u čemu uživate ili što mislite da vam donosi zadovoljstvo.
Često se vraćajte gore pomenutim dnevnicima i čitajte ih i ispravljajte ako ima potrebe (a, često ima). Ovo je vrlo korisna navika.
Svakog dana zapišite tri stvari na kojima ste iskreno zahvalni

Pročitajte i :

SAVET DANA: Najvažniji dani vašeg života...
SAVET DANA: Najvažniji dani vašeg života...



Možete i vi: Ko god je osetio ukus pobede govorio je sebi...
Možete i vi: Ko god je osetio ukus pobede govorio je sebi...



Možda najbolji savet velikana: Jobs o vama i tvorcima ovog sveta
Možda najbolji savet velikana: Jobs o vama i tvorcima ovog sveta



*Izvor: BIZLife
*Foto:

Нема коментара:

Постави коментар